Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 300 g di acqua
- ½ cucchiaino di zucchero
-
15
g di lievito fresco
lub 2 cucchiaini di lievito secco -
300
g di farina manitoba
lub 300 g di farina per pizza - 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 80 g di cipolla a metà
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di peperoni rossi e gialli, a pezzi (3-4 cm)
- 1 cucchiaino di sale, +q.b.
- 130 g di zucchine a fette (5 mm)
- 80 g di melanzane a fette (5 mm)
- 100 g di polpa di pomodoro a pezzi fresca o in scatola
- 100 g di ciliegine di mozzarella ben sgocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2000 kJ / 478 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Treccia della domenica in due varianti
2 godz. 10 min
Pizza Margherita
2 godz. 10 min
Crema al caffè
15 min
Crostata salata di spinaci
1h
Pizza Margherita
2 godz.
Mini calzoni
1 godz. 20 min
Pizza capricciosa
1 Std. 35 Min
Pizza margherita
2 godz. 10 min
Calzone
2 godz. 50 min
Treccia bernese
1h 45min
Kipferl alla vaniglia
1 Std. 30 Min
Biscotti milanesini
3 godz.