![Pizza alle verdure Pizza alle verdure](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D75F48E2-F188-4FCD-8172-536989C270C8/Derivates/567E39FA-B2F5-4B87-8BE7-EB479F7BBBD4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 300 g di acqua
- ½ cucchiaino di zucchero
-
15
g di lievito fresco
lub 2 cucchiaini di lievito secco -
300
g di farina manitoba
lub 300 g di farina per pizza - 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 80 g di cipolla a metà
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di peperoni rossi e gialli, a pezzi (3-4 cm)
- 1 cucchiaino di sale, +q.b.
- 130 g di zucchine a fette (5 mm)
- 80 g di melanzane a fette (5 mm)
- 100 g di polpa di pomodoro a pezzi fresca o in scatola
- 100 g di ciliegine di mozzarella ben sgocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2000 kJ / 478 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake al limone
1 Std. 5 Min
Torta salata alle verdure
Brak ocen
Torta di Linz
Brak ocen
Spaghetti alla carbonara
35min
Parmigiana di melanzane
2h
Biscotti milanesini
3 Std.
Pizza prosciutto e funghi
Brak ocen
Pizza ai quattro formaggi
Brak ocen
Torta svedese alla carota
2h
Muffin con carote e noci
45 分钟
Dip di datteri e curry
5 Min
Focaccia al rosmarino
2 Std. 30 Min