Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di formaggio Gruviera, in Stücken (3 cm)
- 1000 g di patate a pasta farinosa, geschält, in Scheiben (2 mm)
- 1 spicchio di aglio
- 150 g di latte
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- ½ cucchiaino sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 20 g di burro, in Flocken, und etwas mehr für die Auflaufform
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1448 kJ / 348 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Purea di patate
45min
Insalata di patate
1h 5 min
Crostata di formaggio Gruviera
Brak ocen
Torta di mele
1h
Salsiccia con salsa alle cipolle e verdure al forno
45min
Insalata di patate
8j 45 menit
Torta alla panna
45min
Riso casimiro
45min
Lasagne classiche
2h
Parmigiana di melanzane
2h
Spezzatino alla zurighese
50min
Biscotti di linz
3 godz. 15 min