Gratin di patate

Gratin di patate

4.3 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porzioni

Składniki

  • di formaggio Gruviera in Stücken (3 cm)
    100 g
  • di patate a pasta farinosa geschält, in Scheiben (2 mm)
    1000 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di latte
    150 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    200 g
  • sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe macinato
    1 pizzico
  • di noce moscata in polvere
    1 pizzico
  • di burro in Flocken, und etwas mehr für die Auflaufform
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 348 kcal / 1448 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...