Cannelloni

Cannelloni

3.8 5 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porzioni

Składniki

  • 100 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di cipolla tagliata a spicchi
  • 2 spicchi di aglio
  • 150 g di polpa di pomodoro a pezzi in scatola o fresca
  • 200 g di petto di pollo a dadini
  • 200 g di carne di manzo a dadini
  • 200 g di carne di maiale magra, senza nervi a dadini
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato
  • 1 foglia di alloro secca
  • 30 g di cognac o brandy
  • 50 g di farina
  • 200 g di latte
  • 24 - 30 cannelloni, secchi
Besciamella
  • 60 g di burro
  • 60 g di farina
  • 750 g di latte
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 3 pizzichi di noce moscata in polvere
Doratura in forno
  • 50 g di formaggio grattugiato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 483 kcal / 2019 kJ
Białko 29.44 g
Tłuszcz 27.13 g
Węglowodany 29.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...