Pizza ai peperoni, spinaci e uova.

Pizza ai peperoni, spinaci e uova.

5.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 porzioni

Składniki

Impasto
  • di olio di oliva + q.b. per oliare
    30 g
  • di acqua
    220 g
  • di zucchero
    1 cucchiaino
  • di lievito secco
    2 cucchiaini
    20 g di lievito fresco, sbriciolato
  • di farina
    400 g
  • di sale
    1 cucchiaino
Farcitura
  • di formaggio a pasta semidura (es. Gouda, Cheddar ecc...)
    240 g
  • di cipolla rossa tagliata in quarti
    120 g
  • di peperone rosso a pezzi
    200 g
  • di olio di oliva + q.b. per oliare
    20 g
  • di passata di pomodoro
    250 g
  • di concentrato di pomodoro
    30 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe di Cayenna macinato
    ¼ di cucchiaino
  • di paprica, affumicata
    1 cucchiaino
    1 cucchiaino di paprica dolce
  • di pepe di Cayenna macinato
    1 pizzico
  • di zucchero
    1 cucchiaino
  • di farina per il piano di lavoro
  • di spinaci tritati, surgelati sgocciolati
    300 g
  • uova
    4

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 422 kcal / 1765 kJ
Białko 19.4 g
Tłuszcz 20.6 g
Węglowodany 39.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...