Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 sprigs fresh coriander, cut in pieces
- 150 g leeks, cut in pieces
- 120 g celery, cut in pieces
- 100 g carrots, cut in pieces
- 1 Tbsp olive oil, plus extra for drizzling
- 2 tsp ground cumin
- 1 ½ - 2 tsp ground coriander, to taste
- 2 tsp ground cinnamon
- 2 tsp ground turmeric
- 2 - 3 Tbsp harissa sauce, to taste
- 500 g water
- 800 g tinned chopped tomatoes
- 85 g dried green lentils
-
2
tsp chicken stock paste
lub 2 chicken stock cube (for 0.5 l) - 1 Tbsp golden caster sugar
- 10 g freshly squeezed lemon juice
-
4
chicken thighs, boneless and skinless (approx. 400 g), cut in pieces (2 cm)
lub 400 g chicken breast fillets, skinless, cut in pieces (2 cm) - 8 slices white bread
- 200 g plain yoghurt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1777 kJ / 424 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 9 g
Alternatywne przepisy
Cumin Lamb and Aubergine Stew
1h 10min
Bulgar and Red Lentil Soup
1 godz.
Tom Yum with Prawns
25min
Chicken Akhni
1h 30min
Coconut Milk Crushed Ice with Fruit (TM6)
Brak ocen
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1 godz. 20 min
Moroccan Chicken and Couscous
45 min
Lebanese Spiced Flatbread
3h 20 min
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45 min
Lentil curry stew with chicken
8 godz. 35 min
Curried Rhubarb and Lentil Soup
1 godz. 20 min
Moroccan Mint Tea
25min