Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 sprigs fresh coriander, cut in pieces
- 150 g leeks, cut in pieces
- 120 g celery, cut in pieces
- 100 g carrots, cut in pieces
- 1 Tbsp olive oil, plus extra for drizzling
- 2 tsp ground cumin
- 1 ½ - 2 tsp ground coriander, to taste
- 2 tsp ground cinnamon
- 2 tsp ground turmeric
- 2 - 3 Tbsp harissa sauce, to taste
- 500 g water
- 800 g tinned chopped tomatoes
- 85 g dried green lentils
-
2
tsp chicken stock paste
lub 2 chicken stock cube (for 0.5 l) - 1 Tbsp golden caster sugar
- 10 g freshly squeezed lemon juice
-
4
chicken thighs, boneless and skinless (approx. 400 g), cut in pieces (2 cm)
lub 400 g chicken breast fillets, skinless, cut in pieces (2 cm) - 8 slices white bread
- 200 g plain yoghurt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1777 kJ / 424 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 9 g
Alternatywne przepisy
Shakshuka
50 min
Kofta Curry
1h 10 min
Lebanese Lamb Puff Pastry Tart
1h
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Moroccan harira soup with chicken
55 Min
Spinach Fatayers
2h
Moroccan Chicken and Couscous
45 min
Spanish Green Lentil And Chorizo Soup
12 Std. 45 Min
Chicken Shawarma with Moroccan Houmous and Chilli Sauce
2 godz. 25 min
Georgian Chicken with Bulgur Wheat
1h 15 min
Chickpea and Turkey Meatball Soup
45 min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 min