Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1500
g sea bass (2-4 pieces), gutted
lub 1500 g gilthead bream, whole, gutted - 1 tbsp olive oil
- 1 tsp salt, plus extra to taste
- 1 pinch freshly ground pepper
- 1 tsp ground cumin
- 4 dried bay leaves
- 1 lemon, cut into slices
- 50 g fresh coriander, roughly chopped
- 10 garlic cloves
- 120 g onions, cut into quarters
- 250 g ripe tomatoes, cut into halves
- 200 g water
- 1 level tsp ground hot paprika
- 100 g lemon juice, freshly squeezed
- 1 tsp ground coriander
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 887 kJ / 212 kcal
- Białko
- 24.4 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
Alternatywne przepisy
Chicken Pesto Tagliatelle
1h 5min
Stir Fried French Beans
15 Min
Skirt Steak Spiralized Salad
35 min
IDB2024
Brak ocen
Crispy Saffron Chicken and Rice
2h 5min
Kimchi Butter
1h 10 min
Date and pistachio truffles (bethith)
30 min
Middle Eastern eggs
45 Min
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1h 25min
Moroccan harira and chicken soup
1h
Asian Chicken Noodle Soup
1h 35min
Beef Wellington (Ben)
10 godz. 10 min