Irish Seafood Chowder

Irish Seafood Chowder

4.9 32 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 portions

Składniki

  • mussels, in the shell, rinsed, scrubbed and beards removed
    35 oz
  • yellow onions cut into pieces
    4 ½ oz
  • pancetta diced (¼ in.)
    2 oz
  • seafood stock
    18 oz
  • russet potatoes peeled, cubed (1 in.)
    20 oz
  • all-purpose flour
    1 tbsp
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ⅛ tsp
  • heavy whipping cream
    8 oz
  • cod fillet diced (1 in.)
    6 oz
  • salmon diced (1 in.)
    6 oz
  • fresh thyme divided (4 sprigs leaves only, plus 2 sprigs to garnish)
    6 sprigs
  • fresh baguette to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 402 kcal / 1682 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...