Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Piri Piri Chicken
- 3 garlic clove
- 4 red chilli, fresh, stems removed, halved
- 2 - 4 bird's eye chilli, dried, to taste
- ½ tbsp paprika, smoked, ground
- 1 tsp sea salt, coarse
- ½ tsp oregano, dried
- 100 g olive oil
- 50 g red wine vinegar
- 1500 g chicken, spatchcocked (see tip)
Vegetable Salad
- 500 g mixed vegetables, cut in pieces (5-6 cm), (e.g. celeriac, broccoli, carrots, peppers)
- 100 g mayonnaise
- 1 tsp sea salt, to taste
- ¼ tsp black pepper, ground
- 1 ½ tbsp Dijon mustard
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3317 kJ / 792 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 66 g
- Błonnik
- 4.1 g
Alternatywne przepisy
Ground Beef Taco Filling
25min
Sous-Vide Teriyaki Chicken Thighs (TM5)
2h
Garlic mushrooms
20 Min
Slow Cooked Beef Curry with Cucumber Mint Couscous
9h
Black Lemonade
144 godz.
Matzo Ball Soup
1h 20min
Frozen Yogurt Bark (TM6)
6 Std. 10 Min
Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad
7 godz. 20 min
Sous-Vide Teriyaki Chicken Thighs (TM6) Metric
2h
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM5)
10 Min
Traditional Austrian Beef Goulash
4h
Peruvian roast chicken with green sauce and avocado salad
25 godz. 35 min