Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g fresh okra, stem ends removed
- 3 tbsp white vinegar
- 4 garlic cloves
- 200 g onions, cut into quarters
- 10 sprigs fresh coriander, roughly chopped (opcjonalnie)
- 60 g olive oil
- 300 g beef, cut into cubes (3 cm)
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 1 pinch freshly ground pepper
- 500 g canned chopped tomatoes
- 70 g tomato purée (concentrated)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1556 kJ / 372 kcal
- Białko
- 24.2 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
Alternatywne przepisy
Spinach Fatayers
2h
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13 godz. 30 min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Spiced rice pudding (meghli)
50min
Lentil puree (moujadarra)
1 godz. 25 min
Shrimp stuffed bell peppers
1 godz. 25 min
Middle eastern stuffed chicken
2 godz. 25 min
Chicken moghrabieh
1 godz. 25 min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min
Bamia (okra and meat stew)
55min
Potato, Tomato and Kofta Gratin with Pepper Sauce
1h 35min
Cracked wheat and tomato kibbeh
50min