Chicken with egg and almond sauce

Chicken with egg and almond sauce

4.0 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • almonds toasted
    100 g
  • eggs hard-boiled
    2
  • extra virgin olive oil
    100 g
  • onions cut into pieces
    300 g
  • garlic cloves
    3
  • chicken thighs, skin on, with bones
    1200 g
  • white wine
    200 g
  • water
    50 g
  • saffron threads
    1 pinch
  • salt
    1 tsp
  • bay leaves, dried
    2
  • pepper, ground
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 553 kcal / 2312 kJ
Białko 50.62 g
Tłuszcz 35.92 g
Węglowodany 5.17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...