Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pannacotta
- 400 g de crème entière
- 400 g de lait
- 100 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 3 feuilles de gélatine (1.9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
Le coulis de mangue
- 1 mangue, mûre, coupée en morceaux (350 g de chair env.)
- 25 g de jus de citron vert (½ citron vert)
- 20 g d'eau
- 10 g de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1552 kJ / 372 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin dauphinois
50min
Crème de citron
1 godz.
Lasagnes
2 godz.
Roulé de dinde au bacon et sauce aux cèpes
50min
Tiramisu fraises-sureau
3 godz. 15 min
Sauce béchamel
15min
Coulis de framboises
10min
Panna cotta
6h 15 min
Moelleux au chocolat
1 godz. 15 min
Macarons au caramel
1h 50min
Panna cotta au chocolat blanc et fruit de la passion
6h 40min
Mousse au chocolat noir et caramel
4h 30min