Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brownie au chocolat à l'orange
- 160 g de beurre, non salé
- 70 g de chocolat, aromatisé à l'orange, en morceaux
- 120 g de chocolat noir 70%, en morceaux
- 300 g de sucre
- 3 oeufs
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- ½ c. à café de sel fin
- 120 g de farine blanche
Crème à l'orange
- 1 orange, le zeste uniquement, sans peau blanche
- 110 g de sucre en poudre
- 30 g de jus d'orange (env. ½ orange)
- 20 g de liqueur à l'orange (par ex. Cointreau®)
- 80 g de beurre, non salé
- 2 oeufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1004 kJ / 239 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 33.1 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Madeleines au chocolat
30min
Mousse au thon
10min
Galette des rois pomme-cannelle
3 Std.
Pizza diavola
1h 45min
Demi-sphères choco-vanille et cœur de framboises
Brak ocen
Panna cotta
6 Std. 15 Min
Crema catalana
40min
Mayonnaise à l'avocat
15min
Crêpes vertes au jambon et au fromage
55min
Tranche aux prunes
1h 30min
Dessert au café
15min
Quiche aux tomates et mascarpone
1h 30min