Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 portion de pâte brisée selon le livre de recettes de base
- 200 g de chocolat noir aux noisettes
- 300 g de ricotta fraîche, égouttée (cf. conseil)
- 50 g de sucre
- 10 g de liqueur de Limoncello
- 1 - 2 c. à soupe de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2259 kJ / 540 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 28.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini-Donuts
2h 45min
Amandes cacao moka
50min
Biscuits doigts de sorcière
2 godz.
Tendres squelettes
5h
Crème brûlée
4 Std. 50 Min
Gâteau de Pâques
1 Std. 55 Min
Mud cake
2 godz. 30 min
Croustillant au chocolat type whoopi pie
1 godz.
Tarte flambée vaudoise
1h 30min
Focaccia aux pommes de terre
2hod. 50min
Tranche de caramel salé
2h 40min
Biscuits de Noël façon sucre d'orge
1h 45min