
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignons coupés en deux
- 2 gousses d'ail
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 600 g d'eau
-
4
cuisses de poulet
lub 4 filets de poitrine de poulet sans peau, en morceaux (5 cm) - 6 pincées de sel fin selon votre goût
- 2 pincées de poivre noir, fraîchement moulu selon votre goût
- 2 pincées de coriandre moulue
- 2 pincées de cumin en poudre
- 1 pincée de poivre de Jamaique, moulu
- 10 - 15 pruneaux, secs, dénoyautés
- 8 figues séchées
- 250 g de semoule de blé
- 50 - 100 g de raisins
- 60 g de miel selon votre goût
- 50 g d'amandes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 851 kcal / 3560 kJ
- Białko
- 48 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Węglowodany
- 131 g