Pouletschenkel mit Mole verde

Pouletschenkel mit Mole verde

2.3 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
8 Portionen

Składniki

  • Kürbiskerne
    100 g
  • Erdnüsse, geröstet, ungesalzen
    60 g
  • Eisbergsalat in Stücken
    80 g
  • Blattspinat, frisch grob zerzupft
    100 - 150 g
  • Frühlingszwiebel nur der grüne Teil, in Stücken
    1
  • Koriander, frisch abgezupft
    1 Stängel
  • Peterli, frisch abgezupft
    1 Stängel
  • Serrano-Chili nach Wunsch entkernt
    1
  • Kreuzkümmel
    1 Prise
  • grüne kleine Tomaten in Würfeln
    400 g
  • Salz
    2 EL
  • Knoblauchzehen
    2
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • pflanzliches Öl
    20 g
  • Pouletschenkel, ohne Haut, mit Knochen (siehe Tipp)
    8
  • Wasser (siehe Tipp)
    280 - 400 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 269 kcal / 1130 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...