Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 gousses d'ail
- 100 g d'huile d'olive extra vierge
- 900 g de viande d'agneau dénervée, en morceaux, sans os, sans tendons et désossé, en morceaux (3 x 3 cm)
- 1 c. à café de sel
- 3 pincées de poivre
- ½ c. à soupe de poudre de paprika
- 2 c. à soupe de vinaigre
- 1 brin de thym, frais
- ½ c. à café d'origan frais
- 1 feuille de laurier, sèche
- 50 g de vin blanc
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1418 kJ / 339 kcal
- Białko
- 14.84 g
- Węglowodany
- 1.17 g
- Tłuszcz
- 30.57 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blanquette de veau aux bolets
1 godz. 30 min
Boulettes de viande à la sauce espagnole
55 min
Goulash de pommes de terre
1h
Chili con carne
Brak ocen
Spaghetti Carbonara
35 min
Curry d’agneau à l’indienne
1 godz. 30 min
Cornettes à la viande hachée
30 min
Blanquette de veau
1h 15min
Petits pois au jambon
30 min
Poulet au poivron rouge
1h 5min
Ragoût d'agneau
1 godz. 45 min
Poulet citron
50 min