Quiche aux 4 fromages

Quiche aux 4 fromages

4.0 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
8 portions

Składniki

Pâte
  • 150 g de farine fleur et un peu pour le plan de travail
  • 65 g de beurre en morceaux
  • 35 g d'eau froide
  • 1 pincée de sel
  • 1 pincée de sucre
  • 1 c. à café de poudre à lever
Garniture
  • 250 g de fromages à pâte mi-dure 4 sortes, env. 60 g chacune, telle que le gruyère, l’emmental, l’appenzel, le grana padano)
  • 400 g de lait entier
  • 100 g de crème
  • 40 g de farine fleur
  • 1 c. à café de poudre à lever
  • 30 g de beurre
  • 1 - 2 pincées de sel
  • 1 - 2 pincées de poivre noir, moulu
  • 4 œufs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 383 kcal / 1601 kJ
Białko 16.68 g
Tłuszcz 26.17 g
Węglowodany 20.16 g
Błonnik 0.83 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...