Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 150 g de farine fleur, et un peu pour le plan de travail
- 65 g de beurre, en morceaux
- 35 g d'eau froide
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de sucre
- 1 c. à café de poudre à lever
Garniture
- 250 g de fromages à pâte mi-dure, 4 sortes, env. 60 g chacune, telle que le gruyère, l’emmental, l’appenzel, le grana padano)
- 400 g de lait entier
- 100 g de crème
- 40 g de farine fleur
- 1 c. à café de poudre à lever
- 30 g de beurre
- 1 - 2 pincées de sel
- 1 - 2 pincées de poivre noir, moulu
- 4 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1601 kJ / 383 kcal
- Białko
- 16.68 g
- Węglowodany
- 20.16 g
- Tłuszcz
- 26.17 g
- Błonnik
- 0.83 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau oignons-fromage
1 godz. 15 min
Gratin dauphinois
50min
Tarte aux pommes
1 godz. 15 min
Tarte aux épinards
55min
Quiche poireaux-lard
1 godz.
Sauce moutarde
5 min
Pain perdu
30 min
Gratin de pommes de terre
1h 10min
Sauce Hollandaise
15min
Quiche salami-fromage
2 Std. 10 Min
Tiramisu stracciatella
2 godz. 30 min
Sauce à salade à la française
20min