Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le risotto
- 50 g de noisettes
- ½ bouquet de sauge fraîche (env. 10 g), effeuillée
- 80 g de parmesan, en morceaux (2 cm)
- 80 g d'oignons, coupés en deux
- 1 gousse d'ail
- 20 g d'huile d'olive
- 300 g de riz risotto (temps de cuisson 20 min.)
- 100 g de vin blanc
- 700 g d'eau
- 2 cubes de bouillon de boeuf
- 2 sachets de safran en poudre
Les escalopes
- 40 g de beurre
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- ½ c. à café de sel
- 12 pincées de poivre, moulu
- 12 escalopes de veau (d'env. 50 g chacune)
- 2 c. à soupe de crème de vinaigre balsamique
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3277 kJ / 783 kcal
- Białko
- 48.8 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 34 g
Alternatywne przepisy
Risotto à la tomate et burrata
30min
Rösti bernois
40min
Émincé à la zurichoise
50min
Risotto alle cinque P
30min
Risotto aux épinards et asperges
40min
Risotto au citron et épinards
30min
Mousse au thon
5min
Papet vaudois
55min
Riz Casimir
45min
Focaccia au romarin
2h 30min
Risotto à la courge
35min
Risotto aux bolets et au brie
35min