Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'amandes crues
- 2 gousses d'ail
- 1 c. à café de sel
- 100 g de panure, de pain blanc (de la veille)
- 70 g d'huile d'olive extra vierge
- 30 g de vinaigre de sherry
- 800 - 1000 g d'eau, froide
- 20 - 30 de raisins blancs, pelés (pour décorer)
- 30 g d’amandes, effilées et grillées, pour décorer
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1696 kJ / 406 kcal
- Białko
- 9.73 g
- Węglowodany
- 13.47 g
- Tłuszcz
- 34.74 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kouglof rapide
1 godz. 15 min
Salade de crudités façon Thermomix®
10min
Smoothie à la mangue
5 min
Tagliatelle au basilic sauce olives et tomates
1h 25min
Tartelettes au chocolat et citron jaune
Brak ocen
Vinaigrette aux poivrons
5 min
Pain garni de légumes
40min
Soupe de nouilles chinoises et mélange de champignons
35min
Riz au lait et compote de pruneaux
55min
Omelette aux courgettes
40min
Menu complet: lentilles, filet de porc et salade
2h 40min
Farfalle asperges, lardons et safran
35min