Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'amandes crues
- 2 gousses d'ail
- 1 c. à café de sel
- 100 g de panure, de pain blanc (de la veille)
- 70 g d'huile d'olive extra vierge
- 30 g de vinaigre de sherry
- 800 - 1000 g d'eau, froide
- 20 - 30 de raisins blancs, pelés (pour décorer)
- 30 g d’amandes, effilées et grillées, pour décorer
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1696 kJ / 406 kcal
- Białko
- 9.73 g
- Węglowodany
- 13.47 g
- Tłuszcz
- 34.74 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riz au mélange de légumes
55 Min
Capuns des Grisons (Spécialité grisonne)
35 min
Vin blanc chaud
20min
Séré aux herbes
10 Min
Salade de légumes en verrine
20min
Crème au jus de pomme
4h 15min
Pâté uranais
1h 50min
Pain aux poires
Brak ocen
Sauce automnale
10 Min
Soupe asiatique aux légumes et au tofu
1 Std. 30 Min
Pain au vin rouge et aux noix
15h 30min
Pizza à la farine d'épeautre
Brak ocen