Crème de pois
TM31 TM5 TM6

Crème de pois

4.6 (31 ocen)

Składniki

  • 150 g d'oignons, coupés en deux
  • 20 g de beurre
  • 1000 g de petits pois frais
    lub 1000 g de petits pois surgelés
  • 600 g d'eau
  • 1 c. à soupe de pâte de bouillon de poulet
    lub 1 cube de bouillon de poulet (pour 0,5l)
  • 200 g de crème fraîche, min 30% M.G.
    lub 200 g de crème épaisse
  • 2 pincées de poivre noir, fraîchement moulu, selon votre goût
  • ½ c. à café de sel fin, selon votre goût

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
778 kJ / 187 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
12 g
Tłuszcz
11 g
Błonnik
8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy