![Pollo alla pizzaiola con pasta all'uovo Pollo alla pizzaiola con pasta all'uovo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8a3fcf4ab554557afc3fc58a869c98f5/Derivates/73f11118cfcc012271d3cfb13b809ef4b3aa2a13.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di cipolle, a spicchi
- 2 spicchi di aglio
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
-
1
dado per brodo vegetale
lub ½ cucchiaino di sale - 1 cucchiaino di zucchero (opcjonalnie)
- 250 g di pasta all'uovo fresca, tipo pappardelle
-
4
filetti di petto di pollo, a metà
lub 8 fusi di pollo con la pelle o senza pelle - 100 g di mozzarella per pizza a cubetti (circa 2 cm)
- 2 - 3 pizzichi di origano secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1676.7 kJ / 400.7 kcal
- Białko
- 36.3 g
- Węglowodany
- 37.6 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 166.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mezzelune di zucchine e uova con salsa piccante
40min
Pasta al pomodoro, prosciutto e salame piccante
45min
Insalata nizzarda
30min
Menù: Zuppa di verdure; Polpette e cavoletti di Bruxelles
1h
Bistecca di manzo con burro alle erbe, patate al rosmarino e broccoli
45min
Braciole pugliesi
1h
Omelette verdure e formaggio
30min
Linguine allo scoglio
40min
Bocconcini di tacchino alle verdure
40min
Pasta panna e salmone
30min
Scaloppine di pollo al limone
40min
Cosce di pollo stufate al vino bianco e verdure
1h