Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 20 g di Parmigiano o un altro formaggio (opcjonalnie)
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 20 g di cipolla, a pezzi (3-4 cm)
- 80 g di gambo di sedano, a pezzi (3-4 cm)
- 40 g di carota, a pezzi (3-4 cm)
- 3 - 5 foglie di basilico, fresco, lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 uova
- 1 cucchiaino raso di sale
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi, fresca o in scatola
- 100 g di acqua
-
1
fetta di prosciutto cotto (opcjonalnie)
lub 2 fette di formaggio (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2704 kJ / 646 kcal
- Białko
- 24.5 g
- Węglowodany
- 89 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roastbeef
55 min
Panna cotta
6h 15min
Esperienza culinaria
2 Std.
Polpettine al sugo con purea di patate (8 porzioni)
1h 30min
Polpette al sugo
45min
Polpettine di carne e carote con ratatouille
35 min
Sciroppo al tè freddo
25 min
Insalata di salmone, quinoa, feta e verdure miste
1 godz.
Insalata di riso
40min
Pizza margherita
2sa 10 dk
Ragù di verdure con cottura nel Varoma
50 min
Minestrone con ceci
40min