Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Schalotten (2-3 Schalotten)
- 30 g Olivenöl
- 250 g Rollgerste, mittelfein, gewaschen und getrocknet
- 100 g Weisswein, trocken, vegan
- 750 g Wasser, heiss
-
1
EL Gemüsebouillon, vegan (siehe Tipp)
lub 1 Gemüsebouillonwürfel (für 0,5 l), vegan - ½ TL feinkörniges Salz
- 2 Prisen weisser Pfeffer, gemahlen
- ¾ TL Thymian, getrocknet (opcjonalnie)
- 40 g Pinienkerne, unverarbeitet
- 400 g Zucchetti, in Scheiben (5 mm)
- 50 g Tomaten, getrocknet in Öl, in Streifen (5 mm)
- 60 g Mandelbutter, weiss
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2159 kJ / 517 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 8.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto Cinque P
30 Min
Spinat-Zitronen-Risotto
30 Min
Tomatenrisotto mit Burrata
30 Min
Kürbisrisotto
35 min
Lauch-Polenta mit Marroni-Topping
50 Min
Linsen-Lasagne
2 Std.
Bündner Gerstensuppe
55 dk
Polenta mit Pilzragout
45 Min
Lauch-Risotto mit Äpfeln und Ziegenkäse
40 min
Spinatwähe
55 dk
Peperoni-Risotto
35 min
Randenrisotto mit Saltimbocca
45 Min