Kürbis-Risotto mit Speck

Kürbis-Risotto mit Speck

4.5 220 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Würfeln (3 cm)
    40 g
  • Wasser
    1220 g
  • Kürbis, Fruchtfleisch in Stücken (2 cm)
    300 g
  • Olivenöl
    1 EL
  • feinkörniges Salz
    ½ - 1 TL
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen nach Belieben
    2 Prisen
  • Schalotten
    30 g
  • Speck gestückelte Streifen
    100 g
  • Butter
    40 g
  • Risottoreis (z. B. Arborio oder Carnaroli)
    320 g
  • Weisswein, trocken
    60 g
  • Gemüsebouillon Paste
    1 EL
    1 Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5l)
  • grüne Erbsen, gefroren
    60 g
    60 g grüne Erbsen, frisch
  • Petersilie, flachblättrig nur Blätter, zum Bestreuen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 10.2 g
Kalorie 1452 kJ / 345 kcal
Tłuszcz 12.4 g
Błonnik 2.4 g
Węglowodany 47.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...