Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Petersilie, glattblättrig (ca. 10 g), Blätter abgezupft
- 40 g Zwiebeln, halbiert
- 250 g Kürbis (Butternut), geschält, entkernt, in Würfeln (1½ cm)
- 20 g Olivenöl
- 150 g Langkornreis (Parboiled, Kochzeit 20 Min.)
- 20 g Tomatenpüree
- 425 g Wasser
- 1 Gemüsebouillonwürfel (für 0,5 l)
- 1 Prise Kreuzkümmel, gemahlen
- 1 Prise Zimt
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 90 g Naturjoghurt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 1585 kJ / 376 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Lauch-Polenta mit Marroni-Topping (2 Portionen)
50 Min
Kürbis-Reistopf
50 Min
Risotto mit frischen Steinpilzen
35 Min
Kürbisrisotto
35 Min
Lauch-Polenta mit Marroni-Topping
50 Min
Lauch-Penne-Pot
30 Min
Kürbis-Kokossuppe
45 Min
Gemüsewähe (TM6)
25min
Linsendal
35 Min
Karotten-Chicoreé-Risotto
40 Min
Peperoni-Risotto
35 Min
Spinat-Zitronen-Risotto
30 Min