Wersje kompatybilne
Involtini di verza ripieni di miglio con salsa ai funghi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Involtini di verza al miglio
-
250
g di chicchi di miglio
lub 250 g di bulgur - 1200 g di acqua
- 6 - 12 foglie di cavolo verza (6 grandi o 12 piccole)
- 180 g di cipolla, a metà
- 2 spicchi di aglio
- 200 g di funghi freschi (tipo champignon, prataioli o shiitake)
- 20 g di burro
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale
- ½ - ¾ cucchiaino di pepe bianco macinato
Salsa ai funghi
- 30 g di burro
- 80 g di panna (35% di grassi)
- ½ - ¾ cucchiaino di sale
- ¼ - ½ cucchiaino di pepe bianco macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1185 kJ / 283 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di mele e carote
5 Min
Insalata di lenticchie
30 min
Insalata di carote e cavolo cappuccio con feta
15 Min
Asparagi con patate
50 min
Zuppa di lenticchie in versione orientale
30 min
Insalata greca
25min
Riso casimiro
45 min
Torta salata di spinaci
55min
Salmone con asparagi e grano
40 min
Insalata di barbabietole
10 min
Lenticchie al curry e zucca al vapore
1 godz. 15 min
Insalata di broccoli con pinoli
5 Min