![Uova strapazzate con spinaci e formaggio di capra Uova strapazzate con spinaci e formaggio di capra](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E985488B-781A-4DAB-B1B5-943657F67FA5/Derivates/4FC79EEF-BA6B-42BB-AAE8-59E7F0A7AFAA.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolle, tagliate a metà
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 10 g di burro, non salato + q.b. per imburrare
- ¼ cucchiaino di sale + q.b. per cospargere
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 30 - 40 g di spinacini, freschi, a seconda dei gusti
- 50 g di formaggio caprino fresco, fresco, sgocciolato, a fette
- 4 uova
- ½ mazzetto di erba cipollina fresca, a rondelle
- 500 g di acqua
- 4 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 626 kJ / 150 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Porri saltati (200 g)
20 Min
Zuppa di zucca
35 Min
Minestrone
45 Min
Lasagne classiche
2 godz. 5 min
Vellutata di zucca e pomodoro
25 Min
Dolcetti con le prugne
Keine Bewertungen
Curry di cavolfiore e lenticchie
45 Min
Riso casimiro
45 Min
Polenta ticinese
45 Min
Zuppa d'orzo grigionese
55 Min
Insalata di carote
15 Min
Rösti alla bernese
40 Min