Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolle, tagliate a metà
- 1 spicchio di aglio
- 20 g di burro
- 300 g di formaggio svizzero (ad es. Appenzeller Rezent, Gruviera, Emmenthal o Tilsiter), a pezzi (2 cm) (vedi consiglio)
- 100 g di latte
- 1 uovo
- 50 g di farina bianca
- ½ cucchiaino di paprica dolce
- ¼ di cucchiaino di sale
- ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 8 fette di pane bigio (spesso ca. 1 cm, circa 50 g, vedi consiglio)
-
8
cucchiai di vino bianco
lub 8 cucchiai di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2895 kJ / 693 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 43 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa d'orzo grigionese
55min
Condimento allo yogurt
5p
Polpettine al sugo con purea di patate (8 porzioni)
1óra 30p
Kipferl alla vaniglia
1óra 30p
Salsa all'aglio
15p
Birchermüesli
1 Std. 10 Min
Rotoli di tacchino al gorgonzola
1óra
Stufato di maiale alla greca
Nenhuma avaliação
Purea di mele per la dispensa
Nenhuma avaliação
Focaccia con pomodori
40p
Pane ticinese
1h 50 min
Spezzatino alla zurighese
50p