Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolle, tagliate a metà
- 1 spicchio di aglio
- 20 g di burro
- 300 g di formaggio svizzero (ad es. Appenzeller Rezent, Gruviera, Emmenthal o Tilsiter), a pezzi (2 cm) (vedi consiglio)
- 100 g di latte
- 1 uovo
- 50 g di farina bianca
- ½ cucchiaino di paprica dolce
- ¼ di cucchiaino di sale
- ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 8 fette di pane bigio (spesso ca. 1 cm, circa 50 g, vedi consiglio)
-
8
cucchiai di vino bianco
lub 8 cucchiai di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2895 kJ / 693 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 43 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette di Quiche Lorraine
Brak ocen
Pollo al miele e lime con riso
40 Min
Crostata alla pancetta e porri
1 Std.
Condimento alla senape e aceto balsamico
10 min
Tortine al formaggio
50 Min
Pizza con la zucca
1 Std.
Muffin al cioccolato e noci
30 Min
Dolcetti con le prugne
Brak ocen
Stufato di pollo alla senape
40 Min
Torta salata con formaggio e porri
1h 5min
Crostata di cipolle e formaggio
1 Std. 15 Min
Insalata arcobaleno veloce
10 min