Pappa al pomodoro, frittata di spinaci e ratatouille di verdure

Pappa al pomodoro, frittata di spinaci e ratatouille di verdure

3.0 2 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porzioni

Składniki

  • di formaggio, semistagionato (es. Gruviera, Emmental, Cheddar), a pezzi
    60 g
  • spicchi di aglio
    2
  • olio extravergine di oliva + q.b.
  • di pane raffermo a pezzi (1-2 cm)
    50 g
  • di spinaci tritati surgelati scongelati
    200 g
  • uova
    4
  • sale + q.b.
  • di cipolla a metà
    50 g
  • di carota a pezzi
    50 g
  • di pomodori maturi a pezzi
    700 g
    700 g di pomodori in scatola
  • foglie di basilico fresche
    6 - 8
  • di acqua
    500 g
  • di dado per brodo vegetale fatto in casa
    1 cucchiaino colmo
    1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • di verdure miste (es. peperoni, zucchine, melanzane), a pezzi (2-3 cm)
    400 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 395 kcal / 1654 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 6.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...