Wersje kompatybilne
Pappa al pomodoro, frittata di spinaci e ratatouille di verdure
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di formaggio, semistagionato (es. Gruviera, Emmental, Cheddar), a pezzi
- 2 spicchi di aglio
- olio extravergine di oliva, + q.b.
- 50 g di pane raffermo, a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di spinaci tritati surgelati, scongelati
- 4 uova
- sale, + q.b.
- 50 g di cipolla, a metà
- 50 g di carota, a pezzi
-
700
g di pomodori maturi, a pezzi
lub 700 g di pomodori in scatola - 6 - 8 foglie di basilico fresche
- 500 g di acqua
-
1
cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa
lub 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) - 400 g di verdure miste (es. peperoni, zucchine, melanzane), a pezzi (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1654 kJ / 395 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Knöpfli
50min
Zuppa di zucca
35 min
Crema Thermomix®
45min
Passato di verdure
50min
Condimento alla senape e aceto balsamico
10min
Salmone con asparagi e grano
40 min
Pizza capricciosa
1h 35 min
Fagottini di pollo con patate e verdure
55 λεπτ.
Tortini mediterranei alle verdure
Brak ocen
Gratin di gnocchi al porro
50min
Frittata di zucchine
40 min
Zuppa d'orzo grigionese
55 λεπτ.