Insalata nizzarda

Insalata nizzarda

4.7 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porzioni

Składniki

  • di acqua
    500 g
  • uova
    2
  • di fagiolini verdi, freschi a pezzi (3-4 cm)
    100 g
  • scalogno a metà
    1
  • di aceto di vino bianco
    20 g
  • di senape di Digione
    1 - 2 cucchiaini
  • di olio di oliva
    40 g
  • di sale
    ¼ di cucchiaino
  • di pepe macinato
    ¼ di cucchiaino
  • Insalata romana (solo il cuore), spezzettati
    2
  • pomodori tagliati in otto
    2
  • peperone verde a strisce sottili
    ½
  • di olive nere, denocciolate
    40 g
  • di tonno all’olio di oliva o al naturale (peso netto sgocciolato: 140 g)
    1 scatola
  • filetti di acciuga, sott'olio (opcjonalnie) sgocciolati
    8
  • di basilico, fresco spezzettati
    4 gambi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 486 kcal / 2036 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 4.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...