Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 2 uova
- 100 g di fagiolini verdi, freschi, a pezzi (3-4 cm)
- 1 scalogno, a metà
- 20 g di aceto di vino bianco
- 1 - 2 cucchiaini di senape di Digione
- 40 g di olio di oliva
- ¼ di cucchiaino di sale
- ¼ di cucchiaino di pepe macinato
- 2 Insalata romana (solo il cuore), spezzettati
- 2 pomodori, tagliati in otto
- ½ di peperone verde, a strisce sottili
- 40 g di olive nere, denocciolate
- 1 scatola di tonno all’olio di oliva o al naturale (peso netto sgocciolato: 140 g)
- 8 filetti di acciuga, sott'olio, sgocciolati (opcjonalnie)
- 4 gambi di basilico, fresco, spezzettati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2036 kJ / 486 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di patate
1h 5 min
Insalata di verdura e frutta
10min
Insalata di lenticchie con barbabietola e feta
30min
Insalata di würstel e formaggio (TM6)
Brak ocen
Insalata di patate
8j 45 menit
Guacamole
5min
Insalata di verdure con marinata al lime
15 Min
Insalata greca
25min
Insalata di barbabietole
10min
Tartine all'uovo ed erba cipollina
10min
Insalata di broccoli con pinoli
5min
Spezzatino alla zurighese
50min