Filetto di maiale con crauti e purè di patate

Filetto di maiale con crauti e purè di patate

4.0 2 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolla a metà
    350 g
  • di pancetta a cubetti
    100 g
  • di filetto di maiale
    500 - 600 g
  • di sale
    2 cucchiaini
  • di pepe
    ¼ di cucchiaino
  • di paprica dolce
    1 - 1 ½ cucchiaino
  • di pancetta magra, affumicata (60-80 g)
    6 - 8 fettine
  • di crauti in scatola
    500 g
  • foglia di alloro secca (opcjonalnie)
    1
  • bacche di ginepro (opcjonalnie)
    3
  • di acqua
    500 g
  • di patate a pezzi (3 cm)
    750 g
  • di olio per frittura
    3 cucchiai
  • di latte
    140 g
  • di burro
    40 g
  • di noce moscata in polvere
    2 - 3 pizzichi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 590 kcal / 2467 kJ
Białko 47 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 6.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...