![Spaghetti alla chitarra con aragosta Spaghetti alla chitarra con aragosta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/331730f6-8090-4a68-9386-3c90325b791b/Derivates/f47bfab8-088f-4b54-8887-886b53f86e69.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spaghetti alla chitarra
- 300 g di farina di semola di grano duro
- 1 pizzico di sale
- 160 g di acqua
Sugo all'aragosta
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 50 g di cipolla bianca a pezzi
- 1 peperoncino rosso secco (opcjonalnie)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di aragosta, la polpa a pezzi (3 cm)
- 1 pizzico di sale
- 400 g di passata di pomodoro
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 6196.5 kJ / 1481 kcal
- Białko
- 50.7 g
- Węglowodany
- 208.5 g
- Tłuszcz
- 46.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 20.2 g
- Sód
- 3 mg
Alternatywne przepisy
Spaghetti alle vongole (Bimby Friend)
40 Min
Pasta risottata alle vongole
1 Std.
Linguine ai gamberoni
30 Min
Ravioli all'astice con sautè di vongole
4h
Amatriciana con cozze
55 Min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1 Std. 5 Min
Astice in bella vista
1 Std. 15 Min
Spaghetti alla chitarra al nero su carpaccio di gamberi e crumble di taralli
1 Std.
Linguine al nero di seppia
45 Min
Spaghettini al cartoccio con frutti di mare
1 Std. 20 Min
Linguine con scampi al limone
20 Min
Pasta all'amatriciana (6 porzioni)
30 Min