Hamburger di broccoli con salsa di rapanello

Hamburger di broccoli con salsa di rapanello

4.3 3 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Salsa al rapanello
  • di rapanelli rossi puliti
    160 g
  • cipolla rossa (circa 60 g), tagliata a metà
    1
  • di senape (circa 1 cucchiaino)
    10 g
  • di aceto di vino bianco
    25 g
  • di olio di oliva
    35 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato fresco
    2 pizzichi
  • di capperi sott'aceto sgocciolati
    15 g
hamburger di broccoli
  • di acqua
    460 g
  • di broccoli solo le cime
    500 g
  • di mandorle crude intere
    70 g
  • di farina di soia integrale, in sostituzione delle uova
    30 g
  • di pangrattato vegano
    20 g
  • di fiocchi di avena
    30 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato fresco
    ¼ di cucchiaino
  • olio vegetale per friggere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 374 kcal / 1565 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 9.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...