Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di cipolle, tagliate in quarti
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio di oliva
-
1
cucchiaino paprica piccante
lub 1 cucchiaino di paprica dolce - 40 g di melassa
- 1 cucchiaio di salsa Worcestershire (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino di senape
- 800 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 550 g di fagioli borlotti in scatola, sgocciolati
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 898 kJ / 215 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 25.7 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ai broccoli con parmigiano reggiano alle nocciole
40 min
Risotto ai funghi con insalata di zucca
Brak ocen
Risotto alla milanese
30min
Naan al coriandolo
1 Std. 15 Min
Polenta
1 Std.
Sfogliata del Canton Uri
Brak ocen
Polenta
1 Std.
Peperoni con tofu e fagioli
1 Std.
Zuppa di patate e lenticchie con speck
40 min
Zuppa speziata di lenticchie alla marocchina
40 min
Hummus alla barbabietola
10 Min
Brunsli di Basilea
8h 40 min