Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di funghi champignon, freschi, tagliati a metà
- 500 - 600 g di acqua
- 200 g di latte
-
1
cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale, in pasta, fatto in casa - 50 g di farina di grano
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di panna
- 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 40 g di formaggio fuso (opzionale)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 550 kJ / 132 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di peperoni
20 Min
Zuppa di porri con fette di pane al prosciutto e formaggio
35 Min
Crema di piselli e zenzero con salmone al limone e broccoli
1 Std.
Crema di zucchine
30 Min
Vellutata di zucca e pomodoro
25min
Zuppa di zucca
35 Min
Vellutata al peperone rosso e zenzero
50 Min
Vellutata di piselli
40 Min
Vellutata di cavolfiore
50 Min
Zuppa di funghi e patate
45 Min
Vellutata di zucca e cocco
45 Min
Vellutata di finocchio e carote
40 Min