![Squid à la provençale Squid à la provençale](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BFEF079E-E2FD-4466-B04C-E6EFFB264FA4/Derivates/ac378bf2-fb69-484c-86c3-c5c9bbccf377.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 100 g onions, cut in halves
- 200 g red peppers, cut in pieces
- 30 g olive oil, plus extra for frying
- 600 g raw squid rings
- 5 pinches salt
- 2 pinches ground Espelette pepper
- 1 lemon, preferably organic, zest and juice
- 10 fresh basil leaves, chopped
- 500 g tomatoes, cut in halves
- 3 pinches ground white pepper
- 400 g courgettes, cut in cubes (approx. 1 cm)
- 100 g yellow pepper, cut in strips (approx. 3 cm long)
- 200 g fennel bulb, cut in strips (approx. 3 cm long)
- 160 g green olives, pitted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1494 kJ / 357 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Black-eyed bean stew with whole squid
5h 15min
Vegetable potato salad with chicken
1 godz. 15 min
Peruvian Seabass Salad
Brak ocen
Steamed Thai-style fish cakes
45 min
Prawns with Tomato, Saffron and Anchovy Sauce
35 min
Stuffed Aubergine with Saffron Yoghurt and Pomegranate Seeds
50 min
Miso Soup, Sake Seafood with Rice
1 godz. 5 min
Ratatouille
40 min
Salmon tartare
10 Min
Aubergine Caviar (Moutabel)
55 min
Cream of Cauliflower and Coconut Soup
40 min
Baked spinach and eggs
40 min