![Miso fish with green beans and chickpea puree Miso fish with green beans and chickpea puree](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2c88435791e272567bc1f1173261181b/Derivates/d02ce86357cb4e23861820e9c29d50fbd212cf92.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g miso paste
- 30 g sugar
-
1
tbsp honey
lub 1 tbsp mirin -
2
tbsp white wine
lub 2 tbsp sake - 1 tbsp soy sauce
- 4 tbsp sesame oil
- 4 white fish fillets, skinless, boneless (approx. 200 g each)
- 30 g vegetable oil, plus extra for greasing
-
200
g fresh shiitake mushrooms, sliced (1 cm)
lub 200 g fresh mushrooms, sliced (1 cm) - 800 g canned chickpeas, drained (approx. 500 g after draining)
- 300 g water
- ½ tsp salt
- 10 g fresh ginger root, cut in slices (2 mm)
- 300 g green beans, fresh or frozen
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2663 kJ / 636.5 kcal
- Białko
- 46.3 g
- Węglowodany
- 51.6 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 12.9 g
- Sód
- 1628.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Asian beef salad with peanut dressing (MEATER+®)
30 min
Pan-fried pork buns
2h
Cucumber soup with prawn skewers
35 min
Greek Style Beef Soup (Kreatosoupa) (TM5)
1 Std. 30 Min
Miso Whitefish with Green Beans and Chickpea Purée
3h
Tequila Sour (Metric)
10 min
Mushroom Meat Sauce
50 Min
Green Papaya Fish Soup
2h 15min
Mojo Sauce for Seafood
10 min
Sous-vide Teriyaki Salmon
1 Std. 20 Min
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
1h 5 min
Japanese ramen noodle soup
1 Std. 50 Min