Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g miso paste
- 30 g sugar
-
1
tbsp honey
lub 1 tbsp mirin -
2
tbsp white wine
lub 2 tbsp sake - 1 tbsp soy sauce
- 4 tbsp sesame oil
- 4 white fish fillets, skinless, boneless (approx. 200 g each)
- 30 g vegetable oil, plus extra for greasing
-
200
g fresh shiitake mushrooms, sliced (1 cm)
lub 200 g fresh mushrooms, sliced (1 cm) - 800 g canned chickpeas, drained (approx. 500 g after draining)
- 300 g water
- ½ tsp salt
- 10 g fresh ginger root, cut in slices (2 mm)
- 300 g green beans, fresh or frozen
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2663 kJ / 636.5 kcal
- Białko
- 46.3 g
- Węglowodany
- 51.6 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 12.9 g
- Sód
- 1628.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Green Chillies With Pork Belly
25 min
Moroccan Salmon with Lemony Couscous and Vegetable Soup
1h
Salmon Miso Soup
30 min
Canarian Potatoes with Red and Green Sauce
1h
Maple Teriyaki Salmon with Rice and Broccoli
30 min
Lemon grass beef salad
30 min
Seared Scallops with Carrot and Ginger Sauce (Hestan Cue™) Metric
Brak ocen
Suan la tang (hot and spicy soup)
35min
Salmon, quinoa, feta and mixed vegetable salad
50min
Sichuan zucchini and eggplant
1h 15min
Miso Whitefish with Green Beans and Chickpea Purée
3h
Salmon rice bowl (gut health)
45 min