![Black-eyed bean stew with whole squid Black-eyed bean stew with whole squid](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D558EB47-4F20-4A14-9EFE-AFEC478DA2FA/Derivates/1823ECFF-7582-44D8-A221-9948E7E4FA9E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g onions, cut in halves
- 1 garlic clove
- 40 g extra virgin olive oil, plus extra to drizzle
-
500
g ripe tomatoes, cut in pieces,
lub 500 g canned tomatoes - 15 g tomato purée (concentrated)
- 370 g mixed vegetables (e.g. carrots, leek, celery stalks), cut in slices (1 cm)
- 1 tbsp ground sweet paprika
- 1 tsp salt, plus extra for the squid
- 1 pinch freshly ground pepper, plus extra for the squid
-
350
g black-eyed beans, dried, soaked for at least 4 hours (see tip),
lub 350 g dried green lentils, rinsed and drained - 350 g water
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade,
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) -
1000
g whole baby squid, cleaned, fresh or defrosted
lub 1000 g raw squid rings, fresh or defrosted - 20 g lemon juice, freshly squeezed (opcjonalnie)
- fresh coriander, chopped (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1339 kJ / 320 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 11.5 g
Alternatywne przepisy
Miso soup, Sake seafood with rice
1 Std. 5 Min
Green bean bundles, potatoes and thyme butter
50 min
Acar Timun (Cucumber Acar)
Brak ocen
Squid à la provençale
55 Min
Salmon burgers
25 Min
Salmon tartare
10min
Chickpea soup with spinach
40 Min
Versatile chunky soup
50 min
Quinoa salad with crunchy vegetables
30 Min
Sweet shortcrust pastry
1 Std. 50 Min
Fish and potatoes with tomato sauce
50 min
Broccoli soup with sage oil
30 Min