Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 garlic cloves
- 15 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 200 g bacon cubes
- 8 beef slices, sliced very thin (taken from a silverside)
- 80 g onions cut in halves
- 30 g olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 pinch dried thyme
- 1 fresh bay leaf
- 1 ½ tsp salt
- 7 pinches ground white pepper
- 80 g dry white wine
- 250 g water
- 500 g potatoes
- 150 g green olives
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3405 kJ / 814 kcal
- Białko
- 75 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomato rice
30 min
Chilli con carne
40 min
Menu with vegetable velouté, chicken with mustard sauce and steamed vegetables
45 min
Pork tenderloin with red wine sauce and vegetables
45 min
Salmon with mango sauce, flat green beans and carrots
1h
Split Pea Soup
2 godz. 10 min
Three-course meal for two: Vegetable soup, Chicken casserole with rice, Steamed apple
1 godz. 20 min
Meat stock paste
45 min
Creamy mustard chicken stew
40 min
Greek style pork stew
45 min
Lentil curry stew with chicken
8 Std. 35 Min
Monkfish and prawn soup
1h