Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g celeriac, cut in pieces, to fit through feeder tube
Mayonnaise
- 120 g grapeseed oil
- 1 egg yolk
- 1 tsp mustard
- 1 - 2 pinches sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 15 g red wine vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1381.3 kJ / 330.1 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 31.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 184.2 mg
Alternatywne przepisy
Sumac-spiced Houmous
5 Min
Grilled Courgette Salad with Lemon Basil Dressing (TM6)
35min
Cooked Quinoa
15 Min
Beetroot Carpaccio (TM6)
20 Min
Celeriac Remoulade (TM6)
Brak ocen
Smoked salmon mousse
5 Min
Gazpacho
1 Std. 15 Min
Pickled cabbage salad (Thermomix® Cutter, TM6)
10 Min
Hasselback beetroot salad with macadamia cream
1 Std.
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40min
Poached egg pots with smoked salmon and avocado salsa
30min
Warm zucchini salad with basil lemon dressing (Thermomix® Cutter, TM6)
20 Min