![Lamb tagine with apricots and honey Lamb tagine with apricots and honey](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/95329.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g onions, cut into quarters
- 200 g carrots, peeled and cut into pieces (approx. 4 cm)
- 20 g olive oil, plus 2 tbsp extra
- 500 g lamb shoulder meat, boneless, cut into pieces (4-5 cm)
- 1 tsp ground ginger
- ½ tsp ground cinnamon
- 2 pinches ground saffron
- ½ lemon
- 70 g honey
- ½ tsp ground cumin
- 1 tsp fine salt, plus 1 pinch extra to taste
- 1 pinch freshly ground black pepper, to taste
- 400 g wheat semolina
- water
- 100 g dried apricots
- 60 g blanched almonds
- 15 g fresh coriander, finely chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3974 kJ / 950 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 125 g
- Tłuszcz
- 30 g
Alternatywne przepisy
Okra and meat stew (bamia)
1 Std.
Yoghurt and cucumber salad
5 Min
Lamb meatballs in spicy tomato sauce (lamb kofta)
1h 5 min
Chicken with couscous and saffron
1h 15 min
Meatballs in a rich tomato sauce (daoud basha)
1 Std.
Pork vindaloo
2h 20 min
Couscous with lamb and vegetables
50 Min
Bamia (okra and meat stew)
55 min
Couscous with Chicken and Lamb
1 Std. 10 Min
Spicy Potatoes
1 Std.
Tarator (tahini dip)
5 Min
Rice salad
1 Std.