Egg salad in crispy Easter nests
TM6

Egg salad in crispy Easter nests

4.9 (7 ocen)

Składniki

Eggs

  • 6 eggs (53-63 g each), cold
  • water, to fill to 1 l mark

Easter nests

  • 250 g flour, plus extra for flouring
  • 30 g olive oil
  • 120 g water
  • ½ tsp salt

Egg salad

  • 2 sprigs fresh parsley, leaves only
  • 20 g shallots
  • 30 g sour cream, 12% fat
  • 10 g mustard
  • 10 g mayonnaise
  • 10 g vinegar
  • 2 pinches ground black pepper
  • 1 tsp salt
  • fresh chives, to garnish (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
591.3 kJ / 141.3 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
16.5 g
Tłuszcz
5.9 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Błonnik
0.7 g
Sód
143.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy