![Egg salad in crispy Easter nests Egg salad in crispy Easter nests](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a8a20965-06af-44d7-9df0-cabe4d89b78d/Derivates/69c37c84-1646-43c3-890d-9b4eae8f0a64.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Eggs
- 6 eggs (53-63 g each), cold
- water, to fill to 1 l mark
Easter nests
- 250 g flour, plus extra for flouring
- 30 g olive oil
- 120 g water
- ½ tsp salt
Egg salad
- 2 sprigs fresh parsley, leaves only
- 20 g shallots
- 30 g sour cream, 12% fat
- 10 g mustard
- 10 g mayonnaise
- 10 g vinegar
- 2 pinches ground black pepper
- 1 tsp salt
- fresh chives, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 591.3 kJ / 141.3 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 16.5 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 143.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Demo Recipe - Isaac
1h
Guacamole
5 min
Ube Coffee
10p
Mandarin Almond Cookies
Brak ocen
Cheese Blintz Soufflé
1 Std. 10 Min
French Herb Cream Cheese
48u.
Quiche Lorraine
45min
Banana Bread
1 Std. 50 Min
Korean Egg Bread
30min
Arnold Palmer Lemonade
20p
Chocolate Avocado Dream
15 min
Brioche buns baked in a cast iron pot
2h