Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte brisée (voir conseil)
- 50 g de sucre
- 180 g de beurre en morceaux, et un peu plus pour graisser
- 330 g de farine blanche
- 2 œufs
- 1 pincée de sel
Ganache
- 430 g de chocolat blanc, en morceaux (2 cm)
- 150 g de crème entière
Glaçage au sucre et croix blanche
- 500 g de sucre
- 60 g d'eau
- 2 sachets de colorant alimentaire, liquide, rouge (env. 40 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 2659 kJ / 635 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 88 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 46 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Miroirs
1 godz. 40 min
Spätzlis à la grisonne
45min
Pique-nique : salade de pommes de terre, dip roquette-tomates, pain d'épeautre, kouglof au citron
3 Std.
Cake aux baies
1 godz. 15 min
Tarte aux pommes façon crumble (TM6)
2 godz. 30 min
Grittibenz sucré
2 godz. 15 min
Spätzlis au fromage
1 godz. 10 min
Escargots noix-cannelle
2 godz. 10 min
Tourte de Linz suisse
1 godz. 30 min
Tarte aux pommes façon crumble
2 godz. 30 min
Carac (Tartelette au chocolat)
2 godz.
Tresse bernoise
1h 45min