Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte brisée (voir conseil)
- 50 g de sucre
- 180 g de beurre en morceaux, et un peu plus pour graisser
- 330 g de farine blanche
- 2 œufs
- 1 pincée de sel
Ganache
- 430 g de chocolat blanc, en morceaux (2 cm)
- 150 g de crème entière
Glaçage au sucre et croix blanche
- 500 g de sucre
- 60 g d'eau
- 2 sachets de colorant alimentaire, liquide, rouge (env. 40 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 2659 kJ / 635 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 88 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 46 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roulades au fromage et jambon
55min
Grittibenz sucré
2h 15min
Carac (Tartelette au chocolat)
2h
Gâteau suisse du 1er août
15 godz.
Spätzlis au fromage
1h 10min
Caramels à la crème
2h
Tartelettes aux oignons
35min
Frappé fraise-chocolat
10 min
Risotto alle cinque P
30min
Gâteau en forme de chiffres pour les 50 ans de Thermomix®
5 godz.
Miroirs
1h 40min
Tarte flambée au lard
40min