Tranche de meringue façon crumble aux pommes
TM5 TM6

Tranche de meringue façon crumble aux pommes

3.8 (8 ocen)

Składniki

Pâte brisée

  • 200 g de beurre, non salé, froid, en morceaux
  • 400 g de farine blanche
  • 4 jaunes d'oeufs
  • 1 c. à café de levure chimique
  • 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
  • 50 g de sucre glace
  • du beurre, non salé

Mélange aux pommes

  • 1500 g de pommes, épluchées, sans les trognons et en quartiers
  • ½ c. à café de cannelle, moulue
  • 40 g de sucre

Fourrage à la meringue

  • 4 blancs d'oeufs
  • 150 g de sucre glace
  • de la cannelle, moulue

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1940 kJ / 461 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
70 g
Tłuszcz
17 g
Błonnik
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy