Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte brisée
- 200 g de beurre, non salé, froid, en morceaux
- 400 g de farine blanche
- 4 jaunes d'oeufs
- 1 c. à café de levure chimique
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 50 g de sucre glace
- du beurre, non salé
Mélange aux pommes
- 1500 g de pommes, épluchées, sans les trognons et en quartiers
- ½ c. à café de cannelle, moulue
- 40 g de sucre
Fourrage à la meringue
- 4 blancs d'oeufs
- 150 g de sucre glace
- de la cannelle, moulue
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1940 kJ / 461 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Bolognaise au soja
40min
Lasagnes de courgette et poisson
1 godz.
Burgers de dinde
1h 25min
Tarte à la rhubarbe
55 min
Riz au mélange de légumes
55 min
Tomates cerises farcies au fromage de chèvre et au prosciutto
1 godz. 30 min
Crostini aux champignons et Fontina
35min
Quiche aux poireaux
1h 45min
Tranche de caramel salé
2h 40min
Pâté aux champignons
45min
Dessert au café
15 Min
Pâtes aux poireaux et à l'ajvar
30min