Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte brisée
- 200 g de beurre, non salé, froid, en morceaux
- 400 g de farine blanche
- 4 jaunes d'oeufs
- 1 c. à café de levure chimique
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 50 g de sucre glace
- du beurre, non salé
Mélange aux pommes
- 1500 g de pommes, épluchées, sans les trognons et en quartiers
- ½ c. à café de cannelle, moulue
- 40 g de sucre
Fourrage à la meringue
- 4 blancs d'oeufs
- 150 g de sucre glace
- de la cannelle, moulue
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1940 kJ / 461 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Crumble aux poires et crème à la ricotta
1h
Tranche suédoise à la carotte
2h
Cheesecake cuit
3 Std. 10 Min
Tranche de caramel salé
2 godz. 40 min
Poulet farci aux cranberries et au camembert
45min
Quiche aux poireaux
1 Std. 45 Min
Spaghetti tomates et lardons
35 Min
Risotto bolognaise
45min
Canapés aux oeufs
10 Min
Pudding aux fraises
2 Std. 10 Min
Pain Perdu à la confiture de poire, gingembre et mûres
40min
Bolognaise au soja
40min