Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g sunflower seeds
- 350 g water, plus extra for soaking
- ½ orange, zest and juice
- 1 garlic clove
- 1 fresh bird's eye chilli, trimmed and deseeded if preferred
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into pieces
- 70 g kale, cut into pieces
- ½ Lebanese cucumber
- 4 sprigs fresh basil, leaves only
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 1 avocado, flesh only
- 1 - 1 ½ tbsp miso paste, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 986.2 kJ / 234.8 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 342.8 mg
Alternatywne przepisy
Carrot and coriander soup
30 min
Beetroot gazpacho with horseradish créme
1h 40min
Beetroot soup (gut health)
40min
Roasted eggplant
1h 35min
Millet-stuffed cabbage rolls with mushroom sauce
1h 40min
Beetroot soup with herb dumplings
1h 10min
Vegetable pasta soup and pork roll with vegetables, puddings, muffins
1h 40min
Cauliflower "fried" rice
45 min
Grain salad lettuce cups (Dani Valent)
1 Std. 55 Min
Buckwheat and mushroom quiche
29h 20min
Mushroom soup
30 min
Zucchini soup
25min