Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Schalotte
- 10 g Olivenöl
- 100 g Risottoreis (z.B. Carnaroli oder Arborio, 12-15 Minuten Garzeit)
- 250 g Wasser
-
½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ¼ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 2 Prisen Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 20 g Schinkenwürfel
- 25 g Rucola, grob gehackt, und etwas mehr zum Garnieren
- 30 g Gorgonzola, zerbröckelt oder gewürfelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2618 kJ / 625 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Spinat-Risotto mit Ziegenkäse
35 Min
Risotto mit Birnen
55 dk
Porree-Risotto mit Walnuss-Serrano-Crunch
40 Min
Pasta mit Gorgonzola und Birne
40 Min
Schupfnudeln mit Feigen-Walnuss-Sauce
30min
Rucola-Risotto
35 Min
Trauben-Risotto mit Gorgonzola
35 Min
Spinat-Risotto mit Safrancreme
40 Min
Avocado-Pesto zu Orecchiette
35 Min
Brokkoli-Gorgonzola-Pasta
30min
Steinpilz-Risotto
40 Min
Risotto mit Birne und Gorgonzola
35 Min