![Rote-Bete-Risotto mit Ziegenkäse Rote-Bete-Risotto mit Ziegenkäse](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0F8092E6-040C-470E-8AA0-4B1B954DB77C/Derivates/20BB47F9-EC9F-428C-91FC-816EED44B92C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Parmesan, in Stücken
- 500 g Rote Bete, gekocht, in Stücken
- 600 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 2 Schalotten
- 20 g Öl
- 250 g Risottoreis
- 150 g Weißwein
- 20 g Butter
- Salz nach Geschmack
- 80 g Ziegenkäse
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1927 kJ / 461 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spinat-Risotto mit Ziegenkäse
35min
Kräuterrisotto mit Ziegenkäse
45 min
Kürbisrisotto
55 min
Fenchel-Risotto
40min
Risotto mit Zucchini
40min
Lachs-Fenchel-Risotto
25min
Fenchel-Risotto
35min
Porree-Risotto mit Walnuss-Serrano-Crunch
40min
Maronenrisotto
30min
G´schwindes Kürbisrisotto
25min
Süßkartoffel-Risotto mit Bergkäse
50min
Grünes Spargel-Risotto
45 min