Rote-Bete-Risotto mit Ziegenkäse
TM6 TM5

Rote-Bete-Risotto mit Ziegenkäse

4.0 (555 ocen)

Składniki

  • 30 g Parmesan, in Stücken
  • 500 g Rote Bete, gekocht, in Stücken
  • 600 g Wasser
  • 2 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • 2 Schalotten
  • 20 g Öl
  • 250 g Risottoreis
  • 150 g Weißwein
  • 20 g Butter
  • Salz nach Geschmack
  • 80 g Ziegenkäse

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1927 kJ / 461 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
58 g
Tłuszcz
17 g
Błonnik
4.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy