Wersje kompatybilne
Five-spice duck with mushrooms, Asian vegetables and rice
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g fresh ginger, peeled, cut into thin slices (2-3 mm)
- 2 garlic cloves
- ½ - 1 fresh red chilli, deseeded if preferred (opcjonalnie)
- 700 g duck breast fillets, skin on
- 1 ½ - 2 tbsp Chinese five spice powder (see Tips), to taste
- 2 pinches salt, plus extra to taste
- 1200 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste (refer to the recipe in Basic Cookbook)
- 80 g soy sauce
- 200 g long-grain white rice
- 200 g pak choi, cut into pieces
- 100 g broccoli florets, cut into pieces (2 cm)
- 250 g fresh mushrooms
- 2 tsp toasted sesame oil (10 g)
- 2 ½ - 3 tbsp honey (approx. 80 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2512 kJ / 600 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 6.5 g
Alternatywne przepisy
Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing
5h 15min
Pork and gravy with red wine cabbage
1 godz. 10 min
Lamb rack with port sauce and parsnip purée
1h
Pork belly with noodles and chilli miso sauce (TM5)
4h 20min
Grilled eggplant with lime and ginger dressing
30min
Duck breasts with orange ginger sauce, mashed potatoes and green beans
1 godz. 10 min
Goat's cheese flans with yoghurt sauce and leeks
45min
Lamb cutlets with pumpkin and pistachio salad
40min
Rosemary and bacon stuffed onions
1 Std. 50 Min
Prawn balls with pickled vegetables
1h 15min
Five spice duck with mushrooms and Asian greens
45min
Prawn and mushroom crepes
50min