Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte brisée
- 150 g de farine, et un peu pour travailler la pâte
- 70 g de beurre, froid, en morceaux, et un peu pour le moule
- 50 g d'eau
- ½ c. à café de sel
Garniture
- 50 g de jambon fumé cru, en tranches
- 400 g de tomates-cerises, coupées en deux
- 1 oignon rouge, coupé en deux
- 250 g de mascarpone
- 50 g de lait
- 3 œufs
- 20 g d'amidon
- ¾ c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1328 kJ / 317 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau oignons-fromage
1h 15min
Gratin de cornettes
50min
Tarte aux légumes (TM6)
25min
Quiche poireaux-lard
1h
Focaccia aux oignons
2u. 20min
Tumbet (gratin de légumes à la majorquine)
1h 15min
Mousse au thon
10min
Quiche aux asperges
1h
Quiche saumon, épinards, feta
1h
Lasagnes pesto, pommes de terre et haricots
2h
Lasagne verdi
1h 15min
Cake choco-courgettes
1 Std. 25 Min