Quiche aux tomates et mascarpone
TM31 TM5 TM6

Quiche aux tomates et mascarpone

4.6 (50 ocen)

Składniki

Pâte brisée

  • 150 g de farine, et un peu pour travailler la pâte
  • 70 g de beurre, froid, en morceaux, et un peu pour le moule
  • 50 g d'eau
  • ½ c. à café de sel

Garniture

  • 50 g de jambon fumé cru, en tranches
  • 400 g de tomates-cerises, coupées en deux
  • 1 oignon rouge, coupé en deux
  • 250 g de mascarpone
  • 50 g de lait
  • 3 œufs
  • 20 g d'amidon
  • ¾ c. à café de sel
  • ½ c. à café de poivre

Wartości odżywcze
na 1 morceau/part
Kalorie
1328 kJ / 317 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
20 g
Tłuszcz
23 g
Błonnik
1.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy