Quiche aux tomates et mascarpone

Quiche aux tomates et mascarpone

4.6 59 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 tranches

Składniki

Pâte brisée
  • 150 g de farine et un peu pour travailler la pâte
  • 70 g de beurre froid, en morceaux, et un peu pour le moule
  • 50 g d'eau
  • ½ c. à café de sel
Garniture
  • 50 g de jambon fumé cru en tranches
  • 400 g de tomates-cerises coupées en deux
  • 1 oignon rouge coupé en deux
  • 250 g de mascarpone
  • 50 g de lait
  • 3 œufs
  • 20 g d'amidon
  • ¾ c. à café de sel
  • ½ c. à café de poivre

Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Kalorie 317 kcal / 1328 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...