Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de farine et un peu plus pour fariner
- 150 g d'eau
- 50 g d'huile d'olive
- ¼ de cube de levure boulangère fraîche (env. 10 g), émiettée
- 1 c. à café de sel
- 200 g de poireaux, en morceaux (env. 3 cm)
- 200 g de crème fraîche
- 160 g de jambon, cuit, en dés
- ½ c. à café de fleur de sel
- 4 pincées de poivre, moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2483 kJ / 592 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Soupe du chalet
40min
Saumon sur fromage frais aux poireaux avec pommes de terre
1h
Gratin de gnocchis au poireau
50min
Salade estivale de cornettes aux courgettes
30min
Tartare d’œufs
35min
Röstis de légumes et sauce forestière à la crème (TM6)
1h 15min
Tarte au gruyère
50min
Lasagnes à la courge
1h 40min
Saucisse rôtie, légumes et sauce à l’oignon
45min
Tarte aux poireaux et au fromage
1h 5min
Croissants au jambon
35min
Cake choco-courgettes
1sa 25 dk